Cuketová čína
Ingredience
2 - 3 mladé cukety
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
špetka chilli
špetka karí
sójová omáčka
sůl
mletý pepř
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cukety omyjeme, neloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli na pánvi osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, přihodíme špetku chilli a dva pokrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme a do pánve přidáme cukety. Orestujeme. Cuketovou směs podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme. Když je cuketa měkká ( ne rozvařená), směs dochutíme karí, sójovou omáčkou, pepřem a solí. Přimícháme zbylý česnek. Podáváme samostatně nebo s pečivem, dobrá je i s tatarskou omáčkou.
Podobné recepty:
Chlebové bochánky,
Pečený lilek,
Aglio Olio e Peperoncino,
Sójové nudličky se zeleninou,
Celozrnný mňam chlebík,
Špagety s medovou omáčkou,
Bramborové dukátky,
Zeleninové palačinky,
Česnekový lilek,
Těstoviny se zeleninou,
Pikantní smažený sýr,
Brambory na smetaně,
Chléb Vysočina,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Rýžový pudink,
Špaldový podmáslový chléb,
Bramborová hnízda,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Dýňová kaše,
Kapustový prejt,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.