Cuketová čína
Ingredience
2 - 3 mladé cukety
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
špetka chilli
špetka karí
sójová omáčka
sůl
mletý pepř
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cukety omyjeme, neloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli na pánvi osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, přihodíme špetku chilli a dva pokrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme a do pánve přidáme cukety. Orestujeme. Cuketovou směs podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme. Když je cuketa měkká ( ne rozvařená), směs dochutíme karí, sójovou omáčkou, pepřem a solí. Přimícháme zbylý česnek. Podáváme samostatně nebo s pečivem, dobrá je i s tatarskou omáčkou.
Podobné recepty:
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Rýžové kari s brokolicí,
Rohlíky opečené se sýrem,
Pochoutkové těstoviny,
Savojské brambory,
Zapečené brambory s bylinkami,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Chléb Vysočina,
Kokosový chlebík,
Kari čočka,
Hrachové placky s brokolicí,
Brambory se sýrovou omáčkou,
Chlebové bochánky,
Bramborové placky se sýrem,
Sýrové špecle,
Marinovaný lilek,
Slaná ovesná kaše,
Pečený lilek,
Nivovo-cibulový nářez,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.