Halušky s brynzou
Ingredience
800 g syrových oloupaných brambor
sůl
polohrubá mouka
250 g brynzy
100 g slaniny
1 cibule
1 lžíce sádla
Postup
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a slaninu a společně osmažíme dokřupava. Brambory najemno nastrouháme, osolíme a postupně přidáváme a vmícháváme mouku tak, aby vzniklo ne moc řídké těsto (když ho dáme na síto na halušky, nesmí samo protékat). Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto dáváme po částech do sítka na halušky a vařečkou nebo lžící protlačujeme přímo do vařící vody. Od chvíle kdy voda začne znovu vařit, vaříme asi čtyři minuty. Uvařené halušky vyndáváme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem, necháme chvilku okapat a ještě horké je smícháme s rozdrobenou brynzou. Ta se rozpustí a pěkně halušky obalí. Na talíři sypeme osmaženou slaninou s cibulkou. Vypadá to složitě, ale je to velmi jednoduché a rychle hotové jídlo, a moc dobré.
Podobné recepty:
Cuketová čína,
Rychlý žitný chléb,
Jablkové knedlíky,
Kari čočka,
Špenátová roláda,
Sójové nudličky se zeleninou,
Domácí langoše,
Brambory se sýrovou omáčkou,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Česnekový lilek,
Balkánské taštičky,
Lúčenecký bílý chléb,
Opečenky z kolínek,
Čočka s rýží,
Hrachové placky s brokolicí,
Dušená kapusta s bramborami,
Pečený lilek,
Čínské nudle,
Omeleta s houbami,
Italská pizza,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.