Halušky s brynzou
Ingredience
800 g syrových oloupaných brambor
sůl
polohrubá mouka
250 g brynzy
100 g slaniny
1 cibule
1 lžíce sádla
Postup
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a slaninu a společně osmažíme dokřupava. Brambory najemno nastrouháme, osolíme a postupně přidáváme a vmícháváme mouku tak, aby vzniklo ne moc řídké těsto (když ho dáme na síto na halušky, nesmí samo protékat). Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto dáváme po částech do sítka na halušky a vařečkou nebo lžící protlačujeme přímo do vařící vody. Od chvíle kdy voda začne znovu vařit, vaříme asi čtyři minuty. Uvařené halušky vyndáváme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem, necháme chvilku okapat a ještě horké je smícháme s rozdrobenou brynzou. Ta se rozpustí a pěkně halušky obalí. Na talíři sypeme osmaženou slaninou s cibulkou. Vypadá to složitě, ale je to velmi jednoduché a rychle hotové jídlo, a moc dobré.
Podobné recepty:
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Otrubové slané pečivo,
Babiččiny houstičky,
Těstoviny s cuketou,
Špenátové placky,
Balkánský pekáč,
Cibulový se slaninou,
Zapečené brambory s bylinkami,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Nivovo-cibulový nářez,
Grahamový chléb se semínky,
Knedle s vajíčkem,
Bylinkové brambory,
Jemný grahamový chléb,
Lúčenecký bílý chléb,
Špagety s medovou omáčkou,
Špaldový celozrnný bochník,
Pivní chléb,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Bramborák jako příloha,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.