Slovenské halušky
Ingredience
1 kg brambor
250 g polohrubé mouky
300 g brynzy
400 ml smetany ke šlehání
hrst čerstvé bazalky
sůl a pepř
Postup
Brambory uvaříme, zcedíme a necháme trochu vychladnout. Pak je prolisujeme nebo nastrouháme. Přisypeme k nim mouku a dobře propracujeme. Rozválíme na placku, rozkrájíme na pruhy a z nich odkrajujeme kousky. Vidličkou utvoříme zdobné rýhy a halušky vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Až (po pár minutách) vyplavou na hladinu, je hotovo. Brynzu dáme do kastrolu na mírný oheň, zalijeme smetanou a krátce prohřejeme, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby dochutíme pepřem. Omáčkou přelijeme halušky a posypeme lístky bazalky.
Podobné recepty:
Pizza chléb,
Vařené kukuřičné klásky,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Brambory zapečené se sýrem a petrželkou,
Rýžový pudink,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Sójové nudličky se zeleninou,
Pochoutkové těstoviny,
Grahamový se sojovou moukou,
Knedle s vajíčkem,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Babiččiny houstičky,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Šafránové rizoto,
Chléb skoro jako Šumava,
Cibulový se slaninou,
Květákové placičky,
Opečenky z kolínek,
Květákové placičky,
Pšenično-žitný chleba,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.