Slovenské halušky

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg brambor
250 g polohrubé mouky
300 g brynzy
400 ml smetany ke šlehání
hrst čerstvé bazalky
sůl a pepř

Postup

Brambory uvaříme, zcedíme a necháme trochu vychladnout. Pak je prolisujeme nebo nastrouháme. Přisypeme k nim mouku a dobře propracujeme. Rozválíme na placku, rozkrájíme na pruhy a z nich odkrajujeme kousky. Vidličkou utvoříme zdobné rýhy a halušky vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Až (po pár minutách) vyplavou na hladinu, je hotovo. Brynzu dáme do kastrolu na mírný oheň, zalijeme smetanou a krátce prohřejeme, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby dochutíme pepřem. Omáčkou přelijeme halušky a posypeme lístky bazalky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:33:33 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři