Slovenské halušky
Ingredience
1 kg brambor
250 g polohrubé mouky
300 g brynzy
400 ml smetany ke šlehání
hrst čerstvé bazalky
sůl a pepř
Postup
Brambory uvaříme, zcedíme a necháme trochu vychladnout. Pak je prolisujeme nebo nastrouháme. Přisypeme k nim mouku a dobře propracujeme. Rozválíme na placku, rozkrájíme na pruhy a z nich odkrajujeme kousky. Vidličkou utvoříme zdobné rýhy a halušky vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Až (po pár minutách) vyplavou na hladinu, je hotovo. Brynzu dáme do kastrolu na mírný oheň, zalijeme smetanou a krátce prohřejeme, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby dochutíme pepřem. Omáčkou přelijeme halušky a posypeme lístky bazalky.
Podobné recepty:
Brambory na smetaně,
Květák se smetanovou omáčkou,
Šafránové rizoto,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Sýrové totellini,
Marinovaný lilek,
Bylinkový chlebíček,
Chléb s ovesnými vločkami,
Voňavé bramboráčky,
Zelňáky,
Grahamový s rozmarýnem,
Cizrna s rajčaty,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Slaná ovesná kaše,
Jednoduchý hrnkový chléb,
Vaječná omeleta s uzeným sýrem a pažitkou,
Pivní chléb,
Dýňová kaše,
Květákové kari s hráškem,
Krokodýl,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.