Šťouchané brambory s pažitkou
Ingredience
1 kg brambor
sůl
kmín
kousek másla
pažitka
Postup
Oloupané a očištěné brambory rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory trochu rozmačkáme šťouchadlem, přidáme kousek másla a nadrobno posekanou pažitku a promícháme. Podáváme jako přílohu k masu nebo konzumujeme jen s mlékem či podmáslím jako lehkou večeři.
Podobné recepty:
Květákové kari s hráškem,
Chléb Vysočina,
Čili špagety,
Sýrové krokety,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Sýrové tyčky,
Lúčenecký bílý chléb,
Květák se smetanovou omáčkou,
Strouhanec s mákem,
Cuketové lívanečky,
Zelňáky,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Domácí langoše,
Grahamky,
Cizrna s rajčaty,
Balkánské taštičky,
Brambory se sýrovou omáčkou,
Šnečci se sýrovou náplní,
Italská pizza,
Omeleta s houbami,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.