Šťouchané brambory s pažitkou
Ingredience
1 kg brambor
sůl
kmín
kousek másla
pažitka
Postup
Oloupané a očištěné brambory rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory trochu rozmačkáme šťouchadlem, přidáme kousek másla a nadrobno posekanou pažitku a promícháme. Podáváme jako přílohu k masu nebo konzumujeme jen s mlékem či podmáslím jako lehkou večeři.
Podobné recepty:
Šafránové rizoto,
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Zapečená růžičková kapusta,
Balkánský pekáč,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Rychlý česnekový chléb,
Vařené kukuřičné klásky,
Savojský quiche,
Chlebové bochánky,
Špenátová roláda,
Hrachové placky s brokolicí,
Dušená kapusta s bramborami,
Babiččiny houstičky,
Těstoviny s vejci,
Jihočeské zelňáky ,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Zapékané okurky,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Slovenské halušky,
Špaldový podmáslový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.