Šťouchané brambory s pažitkou
Ingredience
1 kg brambor
sůl
kmín
kousek másla
pažitka
Postup
Oloupané a očištěné brambory rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory trochu rozmačkáme šťouchadlem, přidáme kousek másla a nadrobno posekanou pažitku a promícháme. Podáváme jako přílohu k masu nebo konzumujeme jen s mlékem či podmáslím jako lehkou večeři.
Podobné recepty:
Květákové kari s hráškem,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Lúčenecký bílý chléb,
Pizza bábovka,
Šumava - chléb,
Květák na mozeček,
Sýrové kuličky,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Zeleninové palačinky,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Kynuté trojlístky,
Chléb s ovesnými vločkami,
Noky čtyř druhů sýrů,
Celozrnný mňam chlebík,
Otrubové slané pečivo,
Grahamový s rozmarýnem,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Bramborové tvarožníky,
Kedlubny dušené na smetaně,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.