Šťouchané brambory s pažitkou
Ingredience
1 kg brambor
sůl
kmín
kousek másla
pažitka
Postup
Oloupané a očištěné brambory rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory trochu rozmačkáme šťouchadlem, přidáme kousek másla a nadrobno posekanou pažitku a promícháme. Podáváme jako přílohu k masu nebo konzumujeme jen s mlékem či podmáslím jako lehkou večeři.
Podobné recepty:
Voňavé bramboráčky,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Tofu na rajčatech,
Pizza,
Těstovinové lečo,
Čočka s rýží,
Domácí langoše,
Cibulový se slaninou,
Květák se smetanovou omáčkou,
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Jablkové knedlíky,
Šafránové rizoto,
Slovenské halušky,
Bramborové placky se sýrem,
Zapečené brambory s bylinkami,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Tortellini s rajčaty,
Sýrové špecle,
Těstoviny s vejci,
Strouhanec s mákem,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.