Kakaový korpus
Ingredience
250 ml bílků (7)
250 g cukru krupice
130 ml žloutků (8)
trochu strouhané pomerančové kůry
130 ml oleje
70 g kakaového prášku
50 g hrubé mouky
130 g hladké mouky
špetka mleté skořice
Postup
Do mísy prosijeme kakao a hladkou mouku, přimícháme hrubou a skořici. Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý lesklý sníh. Žloutky šleháme se zbylou polovinou cukru a pomerančovou kůrou do pěny, po malých částech postupně zašleháme olej. Do žloutkové pěny po částech střídavě vmícháme sypkou směs a sníh. Těsto nalijeme do kulaté formy (průměr 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme 45 minut.
Podobné recepty:
Krém s bílou čokoládou,
Věnečky od Dany,
Vláček náklaďáček,
MEDOVNÍK - Lucka,
Pro fotbalistu,
Nepečený ovocný dort,
Maršmelounová hmota,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Lehký oříškový piškot,
Ochucená ztužená šlehačka,
Vanilkový tvarohový krém,
Pro pana doktora,
Oplatkové řezy,
Mramorovaný korpus,
Pudinkový krém,
Marcipán ze salka,
Růžové srdce,
Meďáky,
Jahodová dýně,
Fitness piškotový dezert,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.