Kakaový korpus
Ingredience
250 ml bílků (7)
250 g cukru krupice
130 ml žloutků (8)
trochu strouhané pomerančové kůry
130 ml oleje
70 g kakaového prášku
50 g hrubé mouky
130 g hladké mouky
špetka mleté skořice
Postup
Do mísy prosijeme kakao a hladkou mouku, přimícháme hrubou a skořici. Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý lesklý sníh. Žloutky šleháme se zbylou polovinou cukru a pomerančovou kůrou do pěny, po malých částech postupně zašleháme olej. Do žloutkové pěny po částech střídavě vmícháme sypkou směs a sníh. Těsto nalijeme do kulaté formy (průměr 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme 45 minut.
Podobné recepty:
Kávový dortík,
Nepečený ovocný dort,
Rychlá šlehačková roláda,
Tvarohové amolety,
Dort mašinka,
Crazy roláda,
Kočičí dort,
Čokoládový dezert pokušení,
Šlehačkový s mandarinkami,
Smrt čokoládou,
Kokosová roláda s medem,
Slané srdce,
Dort s fernetem,
S ovocem a se šlehačkou,
Vanilkový dárek,
Jahodová louka,
Čokoládový krém jinak,
Scrabble,
Pytel peněz,
Mandlový dort s vaječným likérem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.