Kakaový korpus
Ingredience
250 ml bílků (7)
250 g cukru krupice
130 ml žloutků (8)
trochu strouhané pomerančové kůry
130 ml oleje
70 g kakaového prášku
50 g hrubé mouky
130 g hladké mouky
špetka mleté skořice
Postup
Do mísy prosijeme kakao a hladkou mouku, přimícháme hrubou a skořici. Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý lesklý sníh. Žloutky šleháme se zbylou polovinou cukru a pomerančovou kůrou do pěny, po malých částech postupně zašleháme olej. Do žloutkové pěny po částech střídavě vmícháme sypkou směs a sníh. Těsto nalijeme do kulaté formy (průměr 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme 45 minut.
Podobné recepty:
Formule 1,
Zkušební vzorek,
Kávová zmrzlina,
Mandlovo-čokoládový korpus,
Pro fotbalistu,
Kniha - skládaný dort,
Vanilmixový krém,
Vanilkovo-višňová roláda,
Roláda s nutellou a jahodami,
Osvěžující stracciatela,
Patrové srdce,
Zdobení dortu přes šablonu,
Jogurtový amaroun,
Krém s nutellou,
Staročeské lívance,
Crazy roláda,
Medovník,
Čokoládový s kapučínem,
Kakaový tunel,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.