Punčová roláda
Ingredience
4 vejce
70g cukru krupice
1 vanilkový cukr
50g polohrubé mouky
Náplň: 150g pomletých piškotů
1 dcl rumu
30g rozinek
30g mletých ořechů
50g moučkového cukru
40g kandovaného ovoce
1 dcl ovocné sťávy (z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)
Poleva: 160g moučkového cukru
1 lžíce vařící vody
3 lžíce rumu
Postup
Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210°C asi 6 - 7 minut). Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.
Podobné recepty:
Malá parádnice,
Plněný slaný koláč,
Kakaová roláda s malinovým krémem,
Kávový s kopretinami,
Krajkový s mašličkami,
Střecha z Be-be sušenek,
Variace na písecký dort,
Čokoládová poleva máslová,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Pikantní ořechová roláda,
Ořechovo-karamelový klaun,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Sníh do kremrolí,
S jedlou fotografií,
Falešný marcipán,
Ovocný dort 3,
Ořechový korpus s krupicí,
Jubilant,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Vláček náklaďáček,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.