Punčová roláda
Ingredience
4 vejce
70g cukru krupice
1 vanilkový cukr
50g polohrubé mouky
Náplň: 150g pomletých piškotů
1 dcl rumu
30g rozinek
30g mletých ořechů
50g moučkového cukru
40g kandovaného ovoce
1 dcl ovocné sťávy (z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)
Poleva: 160g moučkového cukru
1 lžíce vařící vody
3 lžíce rumu
Postup
Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210°C asi 6 - 7 minut). Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.
Podobné recepty:
Svatební kopretiny - oranžový,
Otakárek meruňkový,
Kardinálovy řezy,
Jogurtový dort,
MEDOVNÍK - Lucka,
Krém s nutellou,
Hustá čokoládová poleva,
Punčová roláda,
Višňová roláda,
Modelovací a potahovací hmota,
Čokoládový s banány,
Kynuté lívance,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Karamelová roláda,
Ovocný dort 3,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Šunkovo sýrová roláda s domácím pečivem,
Mandlovo-kapučínový sen,
Kakaovo-vanilkový dort,
Čokoládový krém s moučnou kaší,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.