Jahodové srdce
Ingredience
těsto: 2 vejce
70 g cukru krupice
2 lžíce oleje
80 g hladké mouky
krém: 100 g vanilmixu
250 ml vody
2 lžíce rumu
125 g másla
dále: rybízová marmeláda
jahody
1 sáček červeného dortového želé + 3 lžíce cukru
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžících vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané srdcové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C). Vychladlý korpus potřeme tenkou vrstvou marmelády, pak natřeme silnější vrstvu krému. Po obvodu vytvoříme z krému vyšší ozdobnou ohrádku a celou plochu zaskládáme jahodami. Uvaříme želé podle návodu na sáčku a chladnoucím zalijeme jahody. Dáme ztuhnout a vychladit do ledničky. Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem. Necháme minimálně 15 minut odstát a pak po kouskách vešleháme změklé máslo.
Nemáme-li vanilmix, použijeme místo něj 1 uvařený vanilkový pudink.
Podobné recepty:
Karamelový dort,
Pudinkový krém,
Šlehačková šachovnice,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Broskvový amaroun,
Šlehačková bomba s ovocem,
Kniha,
Jahodová louka,
Mandlovo-kapučínový sen,
Emma,
Pikantní ořechová roláda,
Tvarohovo-špenátový koláč se šunkou,
Kakaový tunel,
Kávový krém s jíškou,
Maršmelounová hmota,
Čokoládový dezert pokušení,
Smetanový Be-be dezert,
Písecký dort,
Korpus z celých vajec,
Svatební dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.