Druhý zeesanový pokus

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
140 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: višňový gel
2 lžíce rumu
250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
80 g hořké čokolády

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vešleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Upečeme na menším plechu na papíře na pečení (200°C, 10 minut).
2 lžíce višňového gelu rozmixujeme se dvěma lžícemi rumu a dvěma lžícemi vody dohladka. Tuto řídkou kašovitou hmotu rozetřeme na vychladlý korpus (vsákne se).
Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s 250 ml vody a tuto hmotu smícháme s polotuhou smetanou. Elektrickým šlehačem ušleháme dohusta. Nakonec krátce vešleháme vrchovatou lžíci višňového gelu.
Hmotu rozetřeme na korpus a posypeme strouhanou čokoládou. V chladu necháme ztuhnout (stačí dvě hodiny).
Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 14:41:15 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři