Druhý zeesanový pokus
Ingredience
korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
140 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: višňový gel
2 lžíce rumu
250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
80 g hořké čokolády
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vešleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Upečeme na menším plechu na papíře na pečení (200°C, 10 minut).
2 lžíce višňového gelu rozmixujeme se dvěma lžícemi rumu a dvěma lžícemi vody dohladka. Tuto řídkou kašovitou hmotu rozetřeme na vychladlý korpus (vsákne se).
Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s 250 ml vody a tuto hmotu smícháme s polotuhou smetanou. Elektrickým šlehačem ušleháme dohusta. Nakonec krátce vešleháme vrchovatou lžíci višňového gelu.
Hmotu rozetřeme na korpus a posypeme strouhanou čokoládou. V chladu necháme ztuhnout (stačí dvě hodiny).
Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.
Podobné recepty:
Košík s kopretinami,
Slaná cuketová bábovka,
Pudinkové be-be řezy,
Alenčin tvarohový dortík,
Kávový dort s čokoládou,
Okno,
Čokobanánový dort,
Modrozelený s lentilkami,
Lehký osvěžující dortík,
S ovocem a se šlehačkou,
Dort s vaječným koňakem,
Pro fotbalistu,
Jahodová louka,
Pomerančový dort,
Meruňkový zkušební,
Roláda s nutellou a jahodami,
Dort s fernetem,
Variace na písecký dort,
Šlehačková bomba s ovocem,
Bílková roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.