Drůbeží plátky v strakaté omáčce

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g drůbežího masa (kuře, králík, krůta)
hladká mouka
sůl
mletý pepř
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce posekané zelené petrželky
1 lžička citronové kůry
2 - 3 sterilované okurky
2 - 3 lžíce pokrájené kapie
1 lžička tymiánu
2 lžíce octa
olej
250 ml smetany na vaření

Postup

Cibuli, okurky a papriku pokrájíme nadrobno. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme. Do výpeku nasypeme cibuli, okurky, kapii, petrželovou nať, citronovou kůru, tymián, rozmačkaný česnek a všechno společně osmažíme. Na tento základ dáme opečené maso, zastříkneme octem, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Ve smetaně rozkvedláme lžíci mouky a vlijeme k měkkému masu. Promícháme a ještě chvíli povaříme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 16:01:25 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři