Krůtí roláda se špenátem

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g krůtích prsou
sůl
mletý bílý pepř
400 g mraženého špenátu (listový je lepší)
1 cibule
3 stroužky česneku
hrst vlašských ořechů
150 g salámu herkules
2 mrkve
půl hrnku mléka
1-2 lžíce hladké mouky
olej

Postup

Na trošce oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme, vmícháme posekané ořechy a chvíli podusíme. Je-li špenát řídký, zahustíme ho moukou rozmíchanou v mléce. Necháme vychladnout.
Mrkev asi pět minut povaříme.
Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. Osolíme a opepříme.
Formu na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení, pak kolečky salámu a plátky masa (postup jaku u kuřecí rolády. Do vzniklé prohlubně urovnáme lžící trochu špenátu, na něj položíme podélně mrkev a zalijeme zbytkem špenátu. Přikryjeme zbylými plátky masa a na ně naskládáme zbylá kolečka salámu. Přikryjeme přečnívajícím papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 35-40 minut. Po vytažení z trouby necháme ještě asi 15 minut ve formě, až potom vyklopíme.
Lépe se krájí částečně vychladlé.
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:35:44 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři