Belzebubova dobrota pro silné nátury

Hodnocení receptu

Ingredience

750 g hovězího masa
100 g anglické slaniny
hrudka másla
500 ml smetany
1 lžička maizeny
marináda: 600 ml převařené vody
2 lžíce vinného octa (nebo 1 lžíce octa s estragonem a 1 lžíce obyčejného octa)
3 stroužky česneku
250 g cibule
tymián
bobkový list
mletý pepř
sůl

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny na marinádu a promícháme.

Maso nakrájíme na nudličky, zalijeme marinádou a v chladu marinujeme 48 hodin.

Drobné kostičky slaniny rozpustíme a do horké vložíme máslo. Na tomto základě zprudka opečeme maso vyjmuté z marinády, ze všech stran osušené. Pak přidáme okapanou cibuli.

Mezitím dáme vařit marinádu. Až se jí asi polovina odpaří, nalijeme ji k masu s cibulí a pod pokličkou dusíme asi dvě hodiny doměkka.

Potom přilijeme smetanu s rozmíchanou maizenou, povaříme asi 10 minut a podle potřeby dochutíme.

Podáváme s noky nebo knedlíky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 20:58:21 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři