Dušené hovězí po florentinsku

Hodnocení receptu

Ingredience

800 g hovězí kližky
1 cibule
1 mrkev
1 řapíkatý celer
400 g loupaných rajčat v plechovce
200 ml červeného vína
2 stroužky česneku
olivový olej extra virgin
pár lístků bazalky
sůl
mletý pepř

Postup

Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, dokud se víno nevyvaří. Pak přidáme rajčata, vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny.
Pak vyjmeme z hrnce maso a omáčku propasírumeme (rozmixovala jsem ponorným mixérem), případně dosolíme.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:00:06 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři