Hovězí na smetaně
Ingredience
750 g hovězího předního masa
2 cibule
1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g)
sůl
mletý pepř
tymián
2 bobkové listy
0,5 citronu
1 lžička octa
250 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
olej
Postup
Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli do zesklovatění.
Přidáme půl sáčku zeleniny a společně osmažíme.
Na tento základ nasypeme maso pokrájené na kousky a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí.
Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Přidáme na plátky pokrájený citron, bobkové listy, tymián a pod pokličkou dusíme doměkka (v tlakovém hrnci to bude dřív).
Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník přilijeme do hrnce k měkkému masu. Za častého míchání vaříme dalších 20 minut.
Přisypeme druhou půlku zeleniny a ještě povaříme asi pět minut, než zelenina změkne.
Podle potřeby dochutíme solí a octem.
Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Namáčené maso,
Dušené hovězí po florentinsku,
Obrácené řízky ,
Belzebubova dobrota pro silné nátury,
Hovězí plátky na víně,
Promoční telecí řízek ,
Mexický hovězí krk,
Hovězí na rozmarýnu,
Maďarský guláš,
Kořeněná hovězí pečeně ze šálu ,
Maďarský tokáň,
Bylinkové hamburgery,
Telecí guláš dle klokočenských vinařů,
Hovězí v jemné křenové omáčce,
Bigos,
Svíčkové steaky na gorgonzole ,
Hovězí na zelenině,
Hovězí vařené maso s pažitkovou omáčkou ,
Hovězí na zelenině ,
Hovězí na smetaně,
další recepty z kategorie Hovězí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.