Hovězí na smetaně

Hodnocení receptu

Ingredience

750 g hovězího předního masa
2 cibule
1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g)
sůl
mletý pepř
tymián
2 bobkové listy
0,5 citronu
1 lžička octa
250 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
olej

Postup

Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli do zesklovatění.

Přidáme půl sáčku zeleniny a společně osmažíme.

Na tento základ nasypeme maso pokrájené na kousky a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí.

Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Přidáme na plátky pokrájený citron, bobkové listy, tymián a pod pokličkou dusíme doměkka (v tlakovém hrnci to bude dřív).

Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník přilijeme do hrnce k měkkému masu. Za častého míchání vaříme dalších 20 minut.

Přisypeme druhou půlku zeleniny a ještě povaříme asi pět minut, než zelenina změkne.

Podle potřeby dochutíme solí a octem.

Podáváme s knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:03:54 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři