Hovězí v jemné křenové omáčce
Ingredience
750 g zadního hovězího masa
olej
1 velká cibule
1 lžíce přírodního cukru
0,5 lžičky mletého zázvoru
100 g křenu
sůl
mletý pepř
200 ml smetany
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca 300 ml mléka
1 lžíce citronové šťávy
Postup
Očištěné maso prudce opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme na talíř.
Do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a osmažíme do zlatava. Pak přidáme cukr a zázvor a ještě 2 minuty posmažíme.
Na cibuli vrátíme maso, osolíme, opepříme. Podlijeme ho vodou nebo hovězím vývarem, přikryjeme pokličkou a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme, na konci pečení by mělo být v pekáči cca 300 ml šťávy.
Křen najemno postrouháme, zalijeme trochou vody a povaříme 6 minut. Přebytečnou vodu slijeme, ponecháme asi jen dvě lžíce a křen v ní ponorným mixérem rozmixujeme.
Z másla a mouky upražíme v kastrolu světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem a přes jemné sítko přilijeme výpek zpod masa. Dobře rozmícháme a povaříme asi 20 minut.
Nakonec vmícháme do omáčky rozmixovaný křen, smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
Upečené měkké maso nakrájíme přes vlákno na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.
Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Maďarský guláš,
Hovězí na zelenině ,
Obrácené řízky ,
Namáčené maso,
Svíčkové steaky na gorgonzole ,
Bigos,
Dušené hovězí po florentinsku,
Telecí guláš dle klokočenských vinařů,
Mexický hovězí krk,
Hovězí plátky na víně,
Hovězí na zelenině,
Hovězí tatarský kebab,
Hovězí na rozmarýnu,
Hovězí na smetaně,
Belzebubova dobrota pro silné nátury,
Tagliata na salátu s rukolou a žampiony ,
Promoční telecí řízek ,
Iblizova pochoutka,
Bylinkové hamburgery,
Hovězí vařené maso s pažitkovou omáčkou ,
další recepty z kategorie Hovězí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.