Mexický hovězí krk
Ingredience
750 g hovězího krku
3-4 lžičky mexického koření
olej
sůl
3 cibule
2 malé feferonky
2 plechovky červených fazolí
1 malá plechovka sterilované kukuřice
1 lžička solamylu
200 ml červeného vína
Postup
Maso pokrájíme na nudličky a promícháme s kořením a jednou lžící oleje.
Cibuli pokrájíme nahrubo a přimícháme k masu.
V kastrolu nebo hlubší pánvi rozpálíme malé množství oleje a maso s cibulí za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran (6-8 minut).
Podlijeme vínem, osolíme, přidáme feferonky a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme vodou.
Fazole a kukuřici scedíme.
Solamyl rozmícháme v troše vody.
Až je maso měkké, přilijeme k němu vodu se solamylem, promícháme, přisypeme fazole s kukuřicí a ještě pár minut povaříme.
Podáváme s chlebem nebo rýží.
Podobné recepty:
Hovězí vařené maso s pažitkovou omáčkou ,
Hovězí na zelenině,
Obrácené řízky ,
Hovězí v jemné křenové omáčce,
Hovězí plátky na víně,
Maďarský tokáň,
Telecí guláš dle klokočenských vinařů,
Belzebubova dobrota pro silné nátury,
Hovězí tatarský kebab,
Hovězí na rozmarýnu,
Maďarský guláš,
Promoční telecí řízek ,
Hovězí na smetaně,
Iblizova pochoutka,
Namáčené maso,
Svíčkové steaky na gorgonzole ,
Kořeněná hovězí pečeně ze šálu ,
Dušené hovězí po florentinsku,
Bigos,
Mexický hovězí krk,
další recepty z kategorie Hovězí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.