Mexický hovězí krk

Hodnocení receptu

Ingredience

750 g hovězího krku
3-4 lžičky mexického koření
olej
sůl
3 cibule
2 malé feferonky
2 plechovky červených fazolí
1 malá plechovka sterilované kukuřice
1 lžička solamylu
200 ml červeného vína

Postup

Maso pokrájíme na nudličky a promícháme s kořením a jednou lžící oleje.

Cibuli pokrájíme nahrubo a přimícháme k masu.

V kastrolu nebo hlubší pánvi rozpálíme malé množství oleje a maso s cibulí za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran (6-8 minut).

Podlijeme vínem, osolíme, přidáme feferonky a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme vodou.

Fazole a kukuřici scedíme.

Solamyl rozmícháme v troše vody.

Až je maso měkké, přilijeme k němu vodu se solamylem, promícháme, přisypeme fazole s kukuřicí a ještě pár minut povaříme.

Podáváme s chlebem nebo rýží.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:14:22 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři