Kořeněná hovězí pečeně ze šálu
Ingredience
800 g hovězího filetu
1/2 bobkového listu
1 lžička zeleného pepře
1 lžička hořčice
4 lžíce oleje
4 rané cibulky
sůl
1 lžíce másla
1/8 l masového vývaru
1/8 l červeného vína
1 lžička solamylu
Čas přípravy
40 minut
Postup
Maso odblaňte špičatým nožem. Půlku bobkového listu a pepř roztlučte v hmoždíři na jemný prášek, smíchejte s hořčicí a 2 lžícemi oleje a potřete touto směsí maso. Cibule omyjte, nakrájejte na nudličky. Rozehřejte v pekáčku 2 lžíce oleje, rychle na něm za stálého míchání osmažte cibulku. Vložte maso a dejte péci do trouby na 250 stupňů. Hliníkovou fólii potřete máslem, položte na ni hotovou pečeni, osolte, pevně zabalte a nechte odpočinout na chladném místě. Šťávu z pečeně zřeďte masovým vývarem, přimíchejte víno a zahustěte solamylem. Přiveďte do varu a vařte, dokud se lehce neváže. Přeceďte a omáčku dochuťte.
Podobné recepty:
Maďarský tokáň,
Hovězí vařené maso s pažitkovou omáčkou ,
Hovězí na smetaně,
Mexický hovězí krk,
Hovězí plátky na víně,
Obrácené řízky ,
Hovězí v jemné křenové omáčce,
Bigos,
Dušené hovězí po florentinsku,
Namáčené maso,
Promoční telecí řízek ,
Bylinkové hamburgery,
Svíčkové steaky na gorgonzole ,
Hovězí na zelenině ,
Belzebubova dobrota pro silné nátury,
Hovězí tatarský kebab,
Maďarský guláš,
Kořeněná hovězí pečeně ze šálu ,
Iblizova pochoutka,
Telecí guláš dle klokočenských vinařů,
další recepty z kategorie Hovězí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.