Kořeněná hovězí pečeně ze šálu

Hodnocení receptu

Ingredience

800 g hovězího filetu
1/2 bobkového listu
1 lžička zeleného pepře
1 lžička hořčice
4 lžíce oleje
4 rané cibulky
sůl
1 lžíce másla
1/8 l masového vývaru
1/8 l červeného vína
1 lžička solamylu

Čas přípravy

40 minut

Postup

Maso odblaňte špičatým nožem. Půlku bobkového listu a pepř roztlučte v hmoždíři na jemný prášek, smíchejte s hořčicí a 2 lžícemi oleje a potřete touto směsí maso. Cibule omyjte, nakrájejte na nudličky. Rozehřejte v pekáčku 2 lžíce oleje, rychle na něm za stálého míchání osmažte cibulku. Vložte maso a dejte péci do trouby na 250 stupňů. Hliníkovou fólii potřete máslem, položte na ni hotovou pečeni, osolte, pevně zabalte a nechte odpočinout na chladném místě. Šťávu z pečeně zřeďte masovým vývarem, přimíchejte víno a zahustěte solamylem. Přiveďte do varu a vařte, dokud se lehce neváže. Přeceďte a omáčku dochuťte.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:16 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři