Kuře na pomerančích

Hodnocení receptu

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
6-7 žampionů
50 g másla
1 lžíce brusinkové nebo rybízové marmelády
1 lžíce plnotučné hořčice
200 ml červeného vína
3 pomeranče
sůl
mletý pepř

Postup

Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu. Zbylé dva pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky.
Maso osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova. Vyjmeme na talíř.
Do výpeku po mase nasypeme cibuli a kořenovou zeleninu, osmažíme. Pak přidáme hořčici, marmeládu, žampiony, pomerančovou šťávu a opečené maso. Podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme 10-15 minut.
Podáváme obložené dílky pomerančů s bramborami (pečené nebo opékané).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:52:12 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři