Bůčková roláda
Ingredience
1 kg bůčku (nebo mletého masa)
200 ml mléka
sůl
mletý pepř
5-6 stroužků česneku
petrželová nať
1 lžíce majoránky
šunkový salám
párek
sterilované okurky
1 bílek
Postup
Bůček pomeleme (nebo místo něho použijeme koupené mleté maso). Osolíme, okořeníme a vmícháme mléko a hrstku posekané natě. Necháme 12 hodin odpočinout.
Na kusu alobalu z těsta vytvarujeme mokrýma rukama obdélník. Potřeme ho hořčicí, poklademe salámem, položíme párky, okurky (případně jinou náplň) a pomocí alobalu zavineme.
Přeneseme na plech a potřeme bílkem. Podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 45-50 minut.
Podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem.
Podobné recepty:
Švédské kuličky,
Masové kuličky,
Sekaná pečeně bez cibule,
Pečené želvičky,
Střapaté koule,
Zahradnická sekaná,
Masový koláč,
Zapečené mleté maso (Shepherd pie),
Sekaná z pekárny,
Dalmatské čufty,
Sekaná s párkem,
Masové koule v kečupové omáčce,
Cuketový pekáč,
Olomoucké madailonky,
Masové kuličky v rajské omáčce,
Čevabčiči v dvojobalu,
Kapustový bochník,
Masová roláda se zeleninou,
Šlehané bifteky,
Masová směs na topinky,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.