Cuketové soudečky
Ingredience
1 velká cuketa
250 g mletého masa
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
sůl
oregano
mletý pepř
olej
Postup
Z omyté cukety odkrojíme konce a nakrájíme ji na špalíky dlouhé 3-4 cm. Z každého válečku vykrojíme vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi 1 cm dužniny. Tyto soudečky naskládáme na pekáč potřený olejem. Na pánvi na troše oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Po chvíli přidáme na drobno posekanou vykrájenou dužninu z cukety, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme a za občasného míchání dusíme než se odpaří větší část vody kterou pustila cuketa. Touto směsí naplníme prázdné soudečky na pekáči a dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 20 minut. Před koncem pečení je možné na každý položit hromádku nastrouhaného sýra. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Boloňské špagety,
Sekaná pečeně bez cibule,
Omáčka na špagety,
Mleté řízky se sýrem,
Masovo-zeleninové lasagne,
Pečené sýrové karbenátky,
Zapečené šunkové rolky,
Cuketové karbenátky s bazalkou,
Skládané koložvárské zelí,
Masové koule v kečupové omáčce,
Provensálské vločkové koule,
Čufty,
Kapustová bábovka,
Kapusta zapečená s masem a rýží,
Lasagne se špenátem,
Masové kuličky,
Švédské kuličky,
Kapustová bábovka,
Zeleninové karbenátky,
Plněné papriky s rajskou,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.