Hradecké koule
Ingredience
400 g tučnějšího vepřového masa
50 g jater
mletý pepř
2 stroužky česneku
1-2 rohlíky
mléko
1 vejce
kmín
Postup
Maso s játry splečně pomeleme.
Osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, pokrájené rohlíky namočené v mléce, vejce a důkladně propracujeme.
Mokrýma rukama tvoříme koule, ukládáme do vymazaného pekáče.
Lehce posypeme kmínem, trochu podlijeme vodou a upečeme dozlatova.
Podáváme s knedlíkem a dušeným zelím.
Podobné recepty:
Masové kuličky v karí omáčce,
Zahradnická sekaná,
Lasagne se špenátem,
Cuketové karbenátky s bazalkou,
Masové kuličky,
Zapékané bulky s mletým masem a sýrem,
Boloňské špagety,
Masové koule v kečupové omáčce,
Zapečené těstoviny,
Zapečené mleté maso (Shepherd pie),
Karbanátky se zelím a knedlíkem,
Cuketový pekáč,
Pečené želvičky,
Kapustová bábovka,
Královská sekaná,
Kapusta zapečená s masem a rýží,
Masové kuličky v rajské omáčce,
Sekaná pečeně bez cibule,
Karbenátky s lečem,
Káhirské špagety,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.