Kapustová bábovka

Hodnocení receptu

Ingredience

1 hlávka kapusty
400 g mletého masa
1 cibule
1 nožička klobásy
sůl
mletý pepř
drcený kmín
mletá sladká paprika
6 stroužků česneku
2 vejce
200 ml rýže natural
sádlo

Postup

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní rýži. Uvaříme doměkka (cca 30 minut) a scedíme. Cibuli posekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném tuku a přidáme maso. Opečeme do zhnědnutí, osolíme, okořeníme, podlijeme troškou vody, přidáme pokrájený střed kapustové hlávky a pod pokličkou asi 20 minut podusíme. Všechnu vodu necháme vydusit a směs necháme trochu zchladnout. Kapustu rozebereme na jednotlivé listy, dáme je na cedník a spaříme vroucí vodou (tím změknou a budou poddajnější). Necháme je okapat. Bábovkovou formu vymažeme sádlem a vyložíme kapustovými listy. Do částečně prochladlé masové směsi vmícháme na kousky pokrájenou klobásu, rozmačkaný česnek, rýži a vejce. Touto hmotou naplníme bábovku. Přikryjeme přečnívajícími listy, případně odloženými zbytky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 30 minut. Pak necháme bábovku ve formě trochu vychladnout a opatrně vyklopíme. Čím je bábovka studenější, tím lépe se krájí. Podáváme teplou s vařenými bramborami a zeleninovým salátem nebo studenou s chlebem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:31:26 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři