Kapustový pekáč
Ingredience
1 malá hlávka kapusty
500 g mletého masa
6 velkých brambor
1 velká cibule
olej
sůl
drcený kmín
mletý pepř
adžika
3 vejce
100 g tvrdého sýra
100 ml mléka
Postup
Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, okořeníme a krátce za stálého míchání opečeme.
Brambory důkladně omyjeme (nové i se slupkou) a nakrájíme na asi centimetrová kolečka. Kapustu posekáme na nudličky.
Pekáč vytřeme olejem. Na dno naskládáme polovinu brambor, osolíme je a rozložíme na ně maso. Další vrstva je kapusta, kterou osolíme a okmínujeme. Nakonec naskládáme zbytek brambor, pokapeme je dvěma lžícemi oleje, osolíme a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 225°C.
Zatím rozšleháme vejce s mlékem a vmícháme sýr. Po půlhodině pečení tuto směs rovnoměrně rozlijeme na obsah pekáče a dopečeme dozlatova (asi 15 minut).
Podobné recepty:
Pečené sýrové karbenátky,
Lasagne zapečené s masem,
Sekaná pečeně bez cibule,
Kuřecí paličky,
Kapustový pekáč,
Kapusta zapečená s masem a rýží,
Boloňské špagety,
Královská sekaná,
Kapustová bábovka,
Masové kuličky,
Sekaná z pekárny,
Čevabčiči v dvojobalu,
Káhirské špagety,
Sekaná pečeně po středomořsku,
Šlehané bifteky,
Karbenátky s lečem,
Zapékané bulky s mletým masem a sýrem,
Bůčková roláda,
Plněné paprikové lusky,
Jásající Ramfouskova očička,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.