Masová roláda se zeleninou
Ingredience
1 kg mletého masa
200 ml mléka
sůl
mletý pepř
hrstka zelené natě (petržel, pažitka, ...)
2 skleničky Kunovjanky (nebo jiná sterilovaná zelenina)
bílek na potření
grilovací koření
kmín na posypání
Postup
Maso promícháme s mlékem, osolíme, opepříme, vmícháme bylinky a necháme 12 hodin uležet.
Pak na alobalu rukama vytvarujeme obdélník. Rovnoměrně ho poklademe scezenou a okapanou zeleninou a pomocí alobalu opatrně srolujeme. Konce uzavřeme a přeneseme na plech nebo pekáč. Mokrýma rukama srovnáme případné nerovnosti, potřeme bílkem, posypeme kořením, podlijeme vodou (skoro do poloviny rolády) a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 45-50 minut.
Tuto roládu můžeme plnit i jinými libovolnými náplněmi.
Podobné recepty:
Masové šátečky,
Masový koláč,
Káhirské špagety,
Sekaná pečeně po středomořsku,
Kuličky z krůtího masa,
Pilaf s mletým masem,
Kapustový pekáč,
Špízy z mletého masa ,
Masové koule v sýrové omáčce,
Lasagne se špenátem,
Omáčka na špagety,
Masové kuličky v rajské omáčce,
Masovo-zeleninový koláč,
Maso na zelí,
Boloňské špagety,
Kapusta zapečená s masem a rýží,
Veselé špagety,
Cuketové soudečky,
Masové kuličky v karí omáčce,
Rýžové závitky,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.