Masové koule v kečupové omáčce

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g mletého masa
2 vejce
sůl
pepř
oregano
olej
trochu strouhanky
hladká mouka
1 malá plechovka rajského protlaku
asi 200 ml pálivého kečupu
sušená bazalka
1 balíček (500 g) makaronů
tvrdý sýr

Postup

Maso promícháme s celými vejci. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a tolik strouhanky, aby vznikla hmota, z níž půjdou modelovat kuličky (lépe to jde rukama namočenýma ve studené vodě). Každou kuličku obalíme v hladké mouce a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Kuličky vyjmeme z pánve a ve výpeku rozmícháme protlak. Podlijeme vodou (tolik aby vznikla omáčka požadované konzistence), rozmícháme, přidáme větší špetku bazalky, vložíme do omáčky osmažené koule, přiklopíme a 5 - 10 minut společně vaříme. Pak přilijeme podle chuti ostrý kečup, necháme krátce přejít varem a odstavíme. Na talíři vytvoříme "hnízdo" z makaronů uvařených podle návodu na obalu, doprostřed vložíme několik koulí a přelijeme omáčkou. Posypeme strouhaným sýrem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:49:32 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři