Masovo-zeleninové lasagne
Ingredience
600 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
1 cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 plechovka krájených rajčat (cca 420 ml)
100 g rajského protlaku
sůl
mletý pepř
hrst čerstvého oregana (možno nahradit sušeným)
2 špetky skořice
100 ml červeného vína
lasagne
300 ml smetany
strouhaný sýr
olej
Postup
Na trošce oleje orestujeme cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme maso. Za častého míchání opékáme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájené papriky, posekané oregano, přilijeme celý obsah plechovky, rajský protlak a promícháme. Přidáme skořici a trochu podlijeme vínem. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut.
Na dno pekáče rozlijeme několik lžic smetany a položíme lasagne. Potřeme je částí masové směsi, posypeme sýrem a pokropíme trochou smetany. Pokračujeme další vrstvou lasagní, pořád stejně až do spotřebování masové směsi. Poslední vrstvu tvoří sýr.
Vložíme přikryté do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do zelátnutí povrchu.
Podobné recepty:
Omáčka na špagety,
Masová roláda se zeleninou,
Lasagne s masem a zeleninou,
Káhirské špagety,
Zahradnická sekaná,
Karbenátky s lečem,
Kuličky v muškátové omáčce,
Křenová sekaná se sýrem,
Placky starého města,
Boloňské špagety,
Sekaná pečeně po středomořsku,
Švédské kuličky,
Pečené sýrové karbenátky,
Masovo-zeleninový koláč,
Cuketové soudečky,
Masová omáčka na těstoviny,
Sekaná se smaženou cibulkou,
Kapustový bochník,
Masové kuličky v rajské omáčce,
Kapustová bábovka,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.