Masovo-zeleninové lasagne

Hodnocení receptu

1 2 3 4 5

Ingredience

600 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
1 cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 plechovka krájených rajčat (cca 420 ml)
100 g rajského protlaku
sůl
mletý pepř
hrst čerstvého oregana (možno nahradit sušeným)
2 špetky skořice
100 ml červeného vína
lasagne
300 ml smetany
strouhaný sýr
olej

Postup

Na trošce oleje orestujeme cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme maso. Za častého míchání opékáme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájené papriky, posekané oregano, přilijeme celý obsah plechovky, rajský protlak a promícháme. Přidáme skořici a trochu podlijeme vínem. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Na dno pekáče rozlijeme několik lžic smetany a položíme lasagne. Potřeme je částí masové směsi, posypeme sýrem a pokropíme trochou smetany. Pokračujeme další vrstvou lasagní, pořád stejně až do spotřebování masové směsi. Poslední vrstvu tvoří sýr.

Vložíme přikryté do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do zelátnutí povrchu.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:59:36 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři