Olomoucké madailonky
Ingredience
500 g mletého masa
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
3 - 4 stroužky česneku
1 - 2 balíčky kulatých tvarůžků
hladká mouka
vejce a strouhanka na obalení
tuk na smažení
Postup
Maso smícháme s vejci, solí, prolisovaným česnekem a kořením, podle chuti můžeme přidat i jiné koření (mletá paprika, grilovací,...). Dobře promícháme. Každé kolečko tvarůžku zabalíme dobře do masové směsi ( jde to lépe, když si namočíme ruce do studené vody - pak se na ně maso nelepí) a obalíme v mouce, vejci a strouhance jako řízek. V rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, já jsem přidala kedlubnové zelí.
Podobné recepty:
Švédské kuličky,
Bábovka pro masožravce,
Plněná sekaná,
Placky starého města,
Masové koule v kečupové omáčce,
Královská sekaná,
Masovo-pórkové tašky,
Plněné paprikové lusky,
Cuketové soudečky,
Lasagne zapečené s masem,
Sekaná pečeně,
Kapustová bábovka,
Bůčková roláda,
Olomoucké madailonky,
Ruské pelmeně,
Musaka,
Masové kuličky s ananasem,
Omáčka na špagety,
Zeleninové karbenátky,
Maso na zelí,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.