Plněné papriky s rajskou

Hodnocení receptu

Ingredience

400-500 g mletého masa
papriky (počet záleží na jejich velikosti)
2 vejce
sůl
mletý pepř
mletá paprika
2 cibule
strouhanka
1 plechovka rajského protlaku (150 g)
olej
7 kuliček nového koření
7 kuliček pepře
3 bobkové listy
kousek citronové kůry
hrst strouhaného perníku
1-2 lžíce hladké mouky
špetka skořice

Postup

Mleté maso promícháme s vejci, najemno posekanou jednou cibulí, osolíme, okořeníme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Paprikám odkrojíme vršek, vybereme jádřince, očistíme od semínek a naplníme je masovou směsí.
V hnci rozpálíme trochu oleje, necháme na něm zesklovatět cibuli a přidáme naplněné papriky. Krátce je ze všech stran opečeme, podlijeme vodou, přidáme nové koření, pepř, bobkové listy, citronovou kůru a pod pokličkou podusíme doměkka (cca 30 minut).
Měkké papriky vyjmeme, zbylý obsah hrnce přecedíme. Do přecezeného rozmícháme protlak. V hrnku vody rozmícháme hladkou mouku a přilijeme. Přidáme perník, skořici, promícháme a společně povaříme asi 10 minut. Pak do omáčky vložíme papriky a chvíli necháme ustát.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 22:12:01 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři