Plněné papriky v rajské omáčce
Ingredience
400-500 g mletého masa
papriky (počet záleží na jejich velikosti)
2 vejce
sůl
mletý pepř
mletá paprika
2 cibule
strouhanka
8-10 rajčat
4 stroužky česneku
olej
4 bobkové listy
špetka skořice
Postup
Mleté maso promícháme s vejci, najemno posekanou jednou cibulí, osolíme, okořeníme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Paprikám odkrojíme vršek, vybereme jádřince, očistíme od semínek a naplníme je masovou směsí.
Pekáč vytřeme olejem a naskládáme do něj naplněné papriky.
Cibuli pokrájíme nahrubo, česnek na plátky, jednu papriku na proužky a nasypeme na papriky v pekáči.
Rajčata spařená vařící vodou oloupeme, nakrájíme na kousky a přisypeme do pekáče. Osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut (podle velikosti paprik).
Pak papriky z pekáče vyndáme na talíř. Ze zbytku vybereme bobkové listy (vyhodíme), ostatní vlijeme do mixéru a rozmixujeme na hladko. Rozmixovanou směs nalijeme zpátky do pekáče, rozředíme trochou vody (podle požadované hustoty omáčky), vmícháme skořici a do omáčky vložíme papriky. Na chvíli dáme ještě péct do trouby (cca 10 minut).
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Kapustová sekaná,
Bůčková roláda,
Masové taštičky,
Masový koláč,
Kapustový bochník,
Zeleninové karbenátky,
Hradecké koule,
Sýrové prsty,
Sekaná pečeně bez cibule,
Kuřecí paličky,
Masová směs na topinky,
Křenová sekaná se sýrem,
Kapustový pekáč,
Masové kuličky s ananasem,
Mleté biftečky ve slanině,
Masové šátečky,
Kavkazské koule,
Kapustová bábovka,
Zapečené šunkové rolky,
Plněné paprikové lusky,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.