Sekaná s párkem
Ingredience
800 g mletého masa
sůl
pepř
lžíce majoránky
2 vrchovaté lžíce Krenexu
3 vejce
1 - 2 rohlíky
mléko
strouhanka
hrst posekané zelené petrželky
2 nožičky párku
bílek na potření
Postup
Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme takovým množstvím mléka, aby se všechno vsáklo. Do mísy dáme maso, celá vejce, rohlíky s mlékem, majoránku, Krenex, petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Je-li hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Vytvarujeme šišku, do které zabalíme párky. Uložíme na pekáč, povrch šišky potřeme bílkem, trochu podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu při 200°C. Podle potřeby podlijeme a občas přelijeme sekanou výpekem. Jestli na povrchu rychle tmavne, přikryjeme poklicí nebo alobalem. Podáváme teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s vařenými bramborami a dušeným kysaným zelím. Můžeme podávat i studené s chlebem a kyselou okurkou.
Podobné recepty:
Kapustová bábovka,
Masová roláda se zeleninou,
Zapečené mleté maso (Shepherd pie),
Švédské kuličky,
Střapaté koule,
Mleté biftečky ve slanině,
Čufty,
Boloňské špagety,
Dalmatské čufty,
Karbanátky se zelím a knedlíkem,
Sekaná s Kunovjankou,
Olomoucké madailonky,
Provensálské vločkové koule,
Kuřecí paličky,
Lasagne zapečené s masem,
Kavkazské koule,
Pasticcio,
Sýrové prsty,
Masové kuličky v karí omáčce,
Sekaná se smaženou cibulkou,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.