Sekaná s párkem

Hodnocení receptu

Ingredience

800 g mletého masa
sůl
pepř
lžíce majoránky
2 vrchovaté lžíce Krenexu
3 vejce
1 - 2 rohlíky
mléko
strouhanka
hrst posekané zelené petrželky
2 nožičky párku
bílek na potření

Postup

Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme takovým množstvím mléka, aby se všechno vsáklo. Do mísy dáme maso, celá vejce, rohlíky s mlékem, majoránku, Krenex, petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Je-li hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Vytvarujeme šišku, do které zabalíme párky. Uložíme na pekáč, povrch šišky potřeme bílkem, trochu podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu při 200°C. Podle potřeby podlijeme a občas přelijeme sekanou výpekem. Jestli na povrchu rychle tmavne, přikryjeme poklicí nebo alobalem. Podáváme teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s vařenými bramborami a dušeným kysaným zelím. Můžeme podávat i studené s chlebem a kyselou okurkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 22:20:03 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři