Zapečené mleté maso (Shepherd pie)
Ingredience
500 g mletého masa
2 cibule
6 lžic rajského protlaku
5-6 stroužků česneku
1 mrkev
2 papriky
3 rajčata
bramborová kaše
sůl
tvrdý sýr
olej
Postup
Na pánvi rozpálíme olej a na něm opečeme pokrájenou cibuli do zezlátnutí. Přidáme maso a společně opékáme, dokud nezmění barvu. Osolíme, přidáme na kousky pokrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, přiklopíme a dusíme doměkka. Masovou směs rozložíme do pekáče a na ni rozložíme bramborovou kaši. Povrch posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby do zezlátnutí povrchu (cca 25 minut).
Podobné recepty:
Skládané koložvárské zelí,
Masové kuličky v rajské omáčce,
Masové kuličky s ananasem,
Karbenátky s lečem,
Maso na zelí,
Kapustová bábovka,
Karbanátky se zelím a knedlíkem,
Masové koule v kečupové omáčce,
Kavkazské koule,
Placky starého města,
Boloňské špagety,
Kapustový pekáč,
Káhirské špagety,
Plněné paprikové lusky,
Mleté řízky se sýrem,
Masovo-zeleninový koláč,
Sekaná s Kunovjankou,
Masový koláč,
Sekaná z pekárny,
Sekaná pečeně po středomořsku,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.