Švédské kuličky
Ingredience
400 g mletého vepřového masa
1 menší cibule
sůl
mletý pepř
1 vejce
strouhanka
1 lžíce posekaného kopru
olej
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml hovězího vývaru
Postup
Maso promícháme s najemno pokrájenou cibulí, vejcem, koprem, osolíme a opepříme. Zahustíme strouhankou a dáme do ledničky odpočinout.
Mokrýma rukama tvoříme z masové směsi kuličky.
Na pánvi rozpálíme olej a kuličky v něm ze všech stran opečeme dohněda (asi 10 minut).
Hotové kuličky vyjmeme a olej přecedíme. Nalijeme ho do kastrolu (není nutné použít všechen), přidáme máslo, zahřejeme a přisypeme mouku. Za stálého míchání usmažíme růžovou jíšku.
Zalijeme ji vývarem, dobře rozmícháme a povaříme asi 15 minut. Podle chuti dosolíme.
Hotové kuličky vložíme do omáčky.
Podáváme s bramborovou kaší, posypeme koprem a doplníme brusinkami.
Podobné recepty:
Masové kuličky,
Cuketové soudečky,
Kapusta zapečená s masem a rýží,
Masové koule nadivoko,
Zapečené těstoviny,
Masovo-zeleninový koláč,
Kapustová bábovka,
Čufty,
Křenová sekaná se sýrem,
Bábovka pro masožravce,
Kapustová sekaná,
Rýžové závitky,
Sýrové prsty,
Zapečené šunkové rolky,
Ptáčky z mletého masa,
Mleté biftečky ve slanině,
Masovo-zeleninové lasagne,
Střapaté koule,
Masová roláda se zeleninou,
Kavkazské koule,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.