Prima perník
Ingredience
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžíce koření do perníku
1 prášek do perníku
1 lžička sody
špetka soli
3 lžíce kakaového prášku
3 vejce
1 hrnek oleje
1,5 hrnku mléka
1 lžíce medu
Postup
Oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme asi čtvrtinu cukru.
Do mísy nasypeme zbytek cukru, přidáme ostatní sypké suroviny a promícháme.
V mléce rozpustíme med, přidáme žloutky, olej a všechno nalijeme do sypké směsi. Elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto.
Vařečkou zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků s částí cukru.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme. (asi 25 minut, zkoušíme špejlí).
Hotový perník můžeme potřít marmeládou a polít čokoládovou polevou, nebo jen pocukrovat.
Podobné recepty:
Tvarohové řezy ,
Ovocný želé dortík ,
Nekynuté řezy,
Olejovka s jablíčkem ,
Nebe v hubě,
Lívance,
Jahodový koláč,
Lívance,
Ovocný koláč od Pidly,
Dobrý závin,
Křehká buchta s jablky,
Tvarohový dort ,
Bábovka kominíček,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Bábovka karamelová,
Tvarohové knedlíky,
Bábovka Margotka,
Bábovka jako tiramisu,
Manželské šplhnutí,
Binenštych,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.