Prima perník
Ingredience
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžíce koření do perníku
1 prášek do perníku
1 lžička sody
špetka soli
3 lžíce kakaového prášku
3 vejce
1 hrnek oleje
1,5 hrnku mléka
1 lžíce medu
Postup
Oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme asi čtvrtinu cukru.
Do mísy nasypeme zbytek cukru, přidáme ostatní sypké suroviny a promícháme.
V mléce rozpustíme med, přidáme žloutky, olej a všechno nalijeme do sypké směsi. Elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto.
Vařečkou zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků s částí cukru.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme. (asi 25 minut, zkoušíme špejlí).
Hotový perník můžeme potřít marmeládou a polít čokoládovou polevou, nebo jen pocukrovat.
Podobné recepty:
Sladký chlebíček,
Bramborové řezy,
Citronová buchta,
Pařížské kostky,
Šlehačková bábovka 1,
Karamelové řezy,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Obyčejné buchty,
Ovocný koláč - rychlovka,
Štrůdl z piva ,
Kočičí oči,
Tvarohové řezy se slabým těstem ,
Kynutý kakaový závin,
Povidlový koláč s mandlemi,
Pečený jahodový tvaroh,
Jablečné řezy,
Bábovka čertíka Bertíka,
Muffinky s pomlázkou,
Pudinková buchta,
Šlehačková buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.