Tvarohový srnčí hřbet
Ingredience
250 g měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
1 dl mléka
2 vanilkové cukry
3 - 4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
1 sáček jemně mleté želatiny (20 g)
piškoty
jahody
šlehačka na ozdobení
Postup
Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme zchladnout. Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty. Poklademe jahodami a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopíme, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem a krájíme na plátky.
Podobné recepty:
Tvarohovo-višňový závin,
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic,
Miňonková bábovka,
Koláč 30-20-1,
Obrácený koláč,
Křehký tvarohový koláč,
Linecký strouhaný koláč,
Makové řezy,
Meruňková bublanina,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Pudinková buchta,
Bábovka z pudinku,
Tvarohové suflé,
Perník,
Muffiny s nutellou,
Jednoduchá bublanina,
Koláč z cukety,
Moučník Pavlína,
Pařížská šlehačka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.