Kapřík v kabátku
Ingredience
4 porce kapra
4 lžíce slunečnicového oleje
pár lístků šalvěje
meduňky a tymiánu
sůl
čerstvě namletý pepř
lístkové těsto
1 vejce na potření
sezamová semínka na posypání
Postup
Bylinky posekáme co nejjemněji a společně se solí a pepřem vmícháme do oleje. Touto směsí potřeme osušené porce kapra a necháme několik hodin v chladu uležet.
Těsto rozválíme a rádýlkem ukrojíme čtyři dlouhé proužky. Každý z nich namotáme na jednu porci kapra a uložíme do pekáče. Těsto na rybě potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme do zčervenání těsta 20-25 minut.
Podobné recepty:
Treska smažená v mandlových lupíncích,
Pstruh s jogurtovou pěnou,
Rybí filé po ďábelsku,
Kapr s hořčicí v sýrovém těstíčku,
Krabí zelenina,
Smažené pangakousky,
Pstruh po mlynářsku,
Pangasius v pivním těstíčku,
Lososové minichlebíčky ,
Pangasius na zelenině s houbami ,
Filé v sýrovém kabátku,
Ryba na řecký způsob,
Pangasius v žampionech,
Lahůdkový losos za 10 minut,
Zapečená rybka,
Rybí salát,
Rybí nugety,
Pražma královská s pečenými brambory ,
Hlíva s těstovinami,
Losos na rozmarýnu,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.