Zapečená rybka
Ingredience
750 g rybích filet
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušené bazalky
3 stroužky česneku
1 malá plechovka rajského protlaku (cca 100 g)
150 g tvrdého sýra
sůl
Postup
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova. Odstavíme. Přidáme oregano, bazalku, rozmačkaný česnek, protlak, osolíme a dobře promícháme. Je-li protlak hustý, zředíme trochou vody, aby vznikla hustá, ale tekutá, omáčka.
Zapékací misku vytřeme máslem nebo olejem a naskládáme do ní osušené osolené rybí filety. Zalijeme je omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Pečeme asi 20 minut, do zezlátnutí sýra.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami.
Podobné recepty:
Pangarolky,
Filé v sýrovém kabátku,
Smažený pangasius,
Losos s koprovými brambůrkami,
Kapr po cikánsku ,
Pikant čudlička,
Ryba v alobalu,
Pangasius po mlynářsku,
Pražma královská s pečenými brambory ,
Velké krevety s rýží ,
Steak z tuňáka,
Hlíva na rozmarýnu,
Ryba liu (treska),
Pstruzi na bazalce,
Růžový kapr,
Kapr s hořčicí v sýrovém těstíčku,
Křupavé pikantní rybí kousky,
Pangasius raz-dva,
Filé po cigánsku,
Smažené pangakousky,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.