Zlatá rybka slaná
Ingredience
500 g lístkového těsta
800 g rybích filet bez kostí
2 vejce
3 rohlíky
trochu mléka
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
2-3 snítky čerstvého rozmarýnu
1 vejce na potírání
Postup
Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem, tolik, aby se všechno do rohlíků vsáklo.
Maso pokrájíme na co nejdrobnější kousky. Osolíme, opepříme, přidáme celá vejce, vymačkané rohlíky, rozmačkaný česnek a najemno posekaný rozmarýn. Dobře promícháme.
Těsto rozválíme na tloušťku cca 2 mm a rozpůlíme. Z jedné poloviny vykrojíme tvar ryby, na druhou polovinu si stejnou rybu "namalujeme", třeba párátkem.
Část těsta s namalovanou rybou položíme na plech vyložený papírem na pečení. Na toto těsto uložíme rybí směs do tvaru předkreslené ryby. Přečnívající okraje těsta zvedneme a k rybí náplni přitiskneme. Zvenku potřeme rozšlehaným vejcem.
Rybu z náplně na pekáči překryjeme vykrojenou rybou z těsta, pěkně ji urovnáme a dole přitiskneme ke zvednutému okraji těsta.
Celý povrch vzniklé ryby potřeme vejcem.
Ze zbytků vykrájíme kolečka a hvězdičky a rybu jimi dozdobíme. Opět je potřeme vejcem a rybu vložíme do trouby vyhřáté na 210°C.
Pečeme cca 30-40 minut do zezlátnutí.
Chutná teplá i studená, podáváme s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty:
Filé v páře se zeleninou,
Krabí zelenina,
Filé na cibuli a slanině,
Křupavé pikantní rybí kousky,
Rybička v alobalu,
Kari kapr,
Kapří kuličky,
Rybí filé na zelenině,
Lososové minichlebíčky ,
Pstruzi na bazalce,
Rybí filé v těstíčku,
Pstruh po mlynářsku,
Pečení pstruzi,
Kapr po cikánsku ,
Těstoviny s rybím špenátem,
Pangarolky,
Rybí filé na leču,
Česnekový pangasius na cibuli,
Pangasius po mlynářsku,
Pangasius na zelenině,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.