Pražma královská s pečenými brambory
Ingredience
4 čerstvé pražmy, 800 g brambor
bylinky (koriandr, bazalka, rozmarýn, tymián, estragon)
limetka
olivový olej
sůl
pepř na ryby
salát friseé
Čas přípravy
60 minut
Postup
Ryby očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou, nařízneme páteř. Nasekáme koriandr a rozdělíme na dva díly. První díl dáme do ryb, přidáme na kolečka nakrájenou limetku, opepříme. Připravíme pánev, rozpálíme olivový olej, přidáme pražmu, osmažíme po obou stranách. Rybu přendáme na pečící plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při 180 stupních a závěrem osolíme. Celé brambory se slupkou opláchneme, nakrájíme na silnější kolečka, spaříme ve vařící vodě, necháme je tam 5 minut. Kolečka poskládáme na plech vymaštěný olivovým olejem, posolíme. Vložíme do trouby, pečeme 15 minut. Na závěr je posypeme koriandrem. Porce můžeme na talíři dozdobit kousky salátu friseé.
Podobné recepty:
Rybí filé na leču,
Růžový kapr,
Velké krevety s rýží ,
Kapřík v kabátku,
Filé po cigánsku,
Kari rybka,
Kapr s hořčicí v sýrovém těstíčku,
Smažené rybí filé,
Pangasius raz-dva,
Špenátový pekáč s rybou,
Tuňák v jarním těstíčku ,
Pangasalát,
Lososové minichlebíčky ,
Sezamová rybička,
Pangasius po mlynářsku,
Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré ,
Ryba pod peřinou,
Pstruh s jogurtovou pěnou,
Smažený pangasius,
Smažené pangakousky,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.