Pražma královská s pečenými brambory

Hodnocení receptu

Ingredience

4 čerstvé pražmy, 800 g brambor
bylinky (koriandr, bazalka, rozmarýn, tymián, estragon)
limetka
olivový olej
sůl
pepř na ryby
salát friseé

Čas přípravy

60 minut

Postup

Ryby očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou, nařízneme páteř. Nasekáme koriandr a rozdělíme na dva díly. První díl dáme do ryb, přidáme na kolečka nakrájenou limetku, opepříme. Připravíme pánev, rozpálíme olivový olej, přidáme pražmu, osmažíme po obou stranách. Rybu přendáme na pečící plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při 180 stupních a závěrem osolíme. Celé brambory se slupkou opláchneme, nakrájíme na silnější kolečka, spaříme ve vařící vodě, necháme je tam 5 minut. Kolečka poskládáme na plech vymaštěný olivovým olejem, posolíme. Vložíme do trouby, pečeme 15 minut. Na závěr je posypeme koriandrem. Porce můžeme na talíři dozdobit kousky salátu friseé.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři