Velké krevety s rýží

Hodnocení receptu

Ingredience

1,25 kg čerstvých velkých krevet (neloupaných)
250 ml vody
200 ml kari omáčky
200 g hnědé rýže
200 g zmrazeného či čerstvého hrášku
100 g cibule
olej

Čas přípravy

40 minut

Postup

Do velkého hrnce dáme olej, rozpálíme ho a přidáme čerstvé oloupané krevety, které opékáme po obou stranách asi 3 minuty, až jsou mírně hnědé. Poté je vyndáme a udržujeme teplé. Do hrnce nalijeme vodu, 100 ml kari omáčky a přivedeme k varu. Vsypeme rýži, hrášek a nadrobno nakrájenou cibulku. Pod pokličkou při střední teplotě vaříme asi 7 minut nebo tak dlouho, jak je uvedeno na obalu rýže. Poté odstavíme hrnec a necháme 5 minut odstát. Krevety vrátíme do hotové rýžové směsi, přidáme zbytek kari omáčky a ihned podáváme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři