Velké krevety s rýží
Ingredience
1,25 kg čerstvých velkých krevet (neloupaných)
250 ml vody
200 ml kari omáčky
200 g hnědé rýže
200 g zmrazeného či čerstvého hrášku
100 g cibule
olej
Čas přípravy
40 minut
Postup
Do velkého hrnce dáme olej, rozpálíme ho a přidáme čerstvé oloupané krevety, které opékáme po obou stranách asi 3 minuty, až jsou mírně hnědé. Poté je vyndáme a udržujeme teplé. Do hrnce nalijeme vodu, 100 ml kari omáčky a přivedeme k varu. Vsypeme rýži, hrášek a nadrobno nakrájenou cibulku. Pod pokličkou při střední teplotě vaříme asi 7 minut nebo tak dlouho, jak je uvedeno na obalu rýže. Poté odstavíme hrnec a necháme 5 minut odstát. Krevety vrátíme do hotové rýžové směsi, přidáme zbytek kari omáčky a ihned podáváme.
Podobné recepty:
Kapr na hořčici,
Pečený pangasius s mandlemi,
Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré ,
Pečení pstruzi,
Báječná ryba,
Filé v rajském kabátku,
Dietní rybička,
Zlatá rybka slaná,
Treska smažená v mandlových lupíncích,
Kari rybka,
Česnekový pangasius na cibuli,
Vánoční kapr bez smažení,
Losos s pórkem,
Hlíva na rozmarýnu,
Lahůdkový losos za 10 minut,
Rybí šátečky se sýrem,
Rybička v alobalu,
Rybí salát,
Zapečený pangasius,
Rybí filé po ďábelsku,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.