Treska smažená v mandlových lupíncích
Ingredience
500 g filetu z tresky (nebo kvalitnějšího filé z tresky)
100 g krůtí šunky
100 g hl. mouky
100 g mandlových lupínků
2 vejce
1 dl mléka
5 lž strouhanky
olej na smažení
mletý bílý pepř
sůl
Čas přípravy
90 minut
Postup
Filet opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší špalíčky (2-3 na jednu porci). Lehce osolíme a opepříme. Širšími proužky šunky obtočíme špalíčky masa. Pokud nedrží, použijeme párátka. Z vajec, mléka a mouky vytvoříme polohusté těstíčko (ponoříme-li do něj prst, po vytáhnutí z něj nemá těsto stéct). Namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance smíchané s mandlovými lupínky. Smažíme v silnější vrstvě mírně rozpáleného oleje.
Podobné recepty:
Pstruh na rozmarýnu,
Kapr s hořčicí v sýrovém těstíčku,
Pizza s uzeným lososem,
Smažené pangakousky,
Standova rybka,
Mořské plody s rýží,
Filé v alobalu,
Velké krevety s rýží ,
Špenátový pekáč s rybou,
Těstoviny s rybím špenátem,
Česnekový pangasius na cibuli,
Pangarolky,
Ryba v alobalu,
Rybí filé na leču,
Krabí kremrole,
Ryba pod peřinou,
Rybí filety s těstovinami,
Rybí filé na zelenině,
Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré ,
Pečený losos,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.