Treska smažená v mandlových lupíncích
Ingredience
500 g filetu z tresky (nebo kvalitnějšího filé z tresky)
100 g krůtí šunky
100 g hl. mouky
100 g mandlových lupínků
2 vejce
1 dl mléka
5 lž strouhanky
olej na smažení
mletý bílý pepř
sůl
Čas přípravy
90 minut
Postup
Filet opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší špalíčky (2-3 na jednu porci). Lehce osolíme a opepříme. Širšími proužky šunky obtočíme špalíčky masa. Pokud nedrží, použijeme párátka. Z vajec, mléka a mouky vytvoříme polohusté těstíčko (ponoříme-li do něj prst, po vytáhnutí z něj nemá těsto stéct). Namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance smíchané s mandlovými lupínky. Smažíme v silnější vrstvě mírně rozpáleného oleje.
Podobné recepty:
Kari rybka,
Rybí filé na zelenině,
Rybí nugety,
Krabí zelenina,
Smažené rybky,
Pstruh s jogurtovou pěnou,
Standova rybka,
Pangasius na zelenině s houbami ,
Křupavé pikantní rybí kousky,
Zlaté rybí nugetky,
Losos s koprovými brambůrkami,
Rybí filety s těstovinami,
Smažené pangakousky,
Zlatá rybka slaná,
Ryba liu (treska),
Tuňák v jarním těstíčku ,
Hlíva s těstovinami,
Rybí filé v těstíčku,
Steak z tuňáka,
Ryba na řecký způsob,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.