Párkový koláč
Ingredience
těsto: 100 ml mléka
2 vejce
1 lžička cukru
1 lžička soli
2 lžíce oleje
350 g polohrubé mouky
300 g vařených brambor
20 g čerstvého droždí
náplň: 300 g párků
5 vajec
2 kelímky zakysané smetany (á 200 ml)
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
2 lžíce hladké mouky (s kopečkem)
pažitka nebo zelená petrželka
150 g tvrdého sýra
Postup
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat měkké hladké těsto. Nebo ho vypracujeme klasickým způsobem v míse. Podle potřeby přidáme mouku. Necháme nakynout asi hodinu.
Nakynuté těsto vyklopíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení a rukama roztáhneme po celé ploše.
Na těsto naskládáme na kolečka pokrájené párky.
Celá vejce rozšleháme se smetanou a moukou dohladka. Osolíme, okořeníme a vmícháme posekané bylinky. Tuto směs rozlijeme rovnoměrně na těsto s párky.
Posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Upečeme do zezlátnutí povrchu, asi půl hodiny.
Podobné recepty:
Vepřová pečeně z nového hrnce,
Nadívaný vepřový bůček ,
Klobásy v bramborovém těstě,
Vepřový tokáň ,
Čínské vepřové nudličky,
Andulčino maso na zelenině,
Vepřové kostky v leču,
Nikitin pekáček ,
Palačinky s párkem,
Kotlety na houbách,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Masová směs v bramboráku,
Vepřové plátky po selsku,
Lahůdkové balíčky,
Pečeně se švestkami,
Balkánská vepřová pečínka,
Těstoviny s klobásou,
Mumie,
Vepřové na smetaně,
Lečo s uzeninou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.