Pikantní omeleta
Ingredience
4 vejce
4 lžíce mléka
80-100 g šunky nebo šunkového salámu
kousek pórku
1-2 feferonky
sůl
2 lžíce strouhaného parmazánu
olej
Postup
Vejce rozklepneme do hrnku, přidáme mléko a vidličkou rozšleháme.
Pórek pokrájíme na kousky, feferonky na malé kousíčky a šunku na kostičky nebo nudličky.
Na pánvi zahřejeme olej. Nasypeme pórek s feferonkou a mícháme, dokud pórek nezměkne. Pak přisypeme šunku a trošku osmahneme. Obsah pánve rozmístíme rovnoměrně po celé ploše a zalijeme rozšlehanými vejci. Lehce osolíme a posypeme lžící parmazánu. Na nízkém plameni necháme do ztuhnutí vajec.
Hotovou omeletu přesuneme na talíř, posypeme druhou lžící sýra a dozdobíme zeleninou.
Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.
Podobné recepty:
Pivovarská bašta,
Mumie,
Maso pečené v zelí,
Kotlety v zelenině,
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
Špagetová bábovka se špenátem,
Maso se zeleninou,
Schovančiny plátky,
Smažený sýr se šunkou,
Sikulské kotlety,
Kotlety v marinádě,
Znojemské plátky,
Chobotnice z prvního patra,
Vepřové kousky v těstíčku,
Vepřová kýta v rychlém lístkovém těstě ,
Prokládaná kotleta,
Jazyk v pikantní omáčce,
Vepřové karé s jablky,
Bábovka - tlačenka,
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.