Bramborový točenec
Ingredience
650 g oloupaných uvařených brambor
400 g měkkého salámu
190 g hrubé mouky
cca 60 g strouhanky
1 vejce
1 lžička soli
majoránka nebo oregano
1 cibule
olej
Postup
Salám společně s oloupanou cibulí umeleme na masovém mlýnku. Směs opečeme na oleji, zaprášíme dvěma lžícemi strouhanky a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce a sůl. Rychle vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené utěrce vyválíme bramborové těsto na tloušťku 0,5 cm. Posypeme strouhankou, potřeme nádivkou, posypeme kořením a pomocí utěrky zavineme jako závin. Čistou utěrku namočíme do studené vody, vyždímáme ji a polovinu utěrky potřeme olejem. Knedlík položíme na mastnou polovinu utěrky a zavineme. Konce a střed převážeme provázkem. Knedlík vložíme do většího množství vroucí osolené vody a vaříme asi 30 minut. Knedlík opatrně vyjmeme, položíme do dřezu a občas ho přelijeme studenou vodou, dokud nezchladne a neztuhne. Jakmile je knedlík tuhý, vybalíme ho z utěrky a nakrájíme na kolečka. Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Krabí závitky,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Diblíkův propálený chřtán,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Pikantní maso,
Fazolové chilli plecko,
Řízky naruby,
Židovská jehla,
Smažené klobásy,
Jazyk v pikantní omáčce,
Těstoviny s játry,
Francouzské brambory,
Andulčino maso na zelenině,
Vepřové maso v zelenině,
Zasýřené kotlety,
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Masová směs v bramboráku,
Rošťáci,
Athénská jehla,
Pórek se šunkou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.