Bramborový točenec

Hodnocení receptu

Ingredience

650 g oloupaných uvařených brambor
400 g měkkého salámu
190 g hrubé mouky
cca 60 g strouhanky
1 vejce
1 lžička soli
majoránka nebo oregano
1 cibule
olej

Postup

Salám společně s oloupanou cibulí umeleme na masovém mlýnku. Směs opečeme na oleji, zaprášíme dvěma lžícemi strouhanky a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce a sůl. Rychle vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené utěrce vyválíme bramborové těsto na tloušťku 0,5 cm. Posypeme strouhankou, potřeme nádivkou, posypeme kořením a pomocí utěrky zavineme jako závin. Čistou utěrku namočíme do studené vody, vyždímáme ji a polovinu utěrky potřeme olejem. Knedlík položíme na mastnou polovinu utěrky a zavineme. Konce a střed převážeme provázkem. Knedlík vložíme do většího množství vroucí osolené vody a vaříme asi 30 minut. Knedlík opatrně vyjmeme, položíme do dřezu a občas ho přelijeme studenou vodou, dokud nezchladne a neztuhne. Jakmile je knedlík tuhý, vybalíme ho z utěrky a nakrájíme na kolečka. Podáváme se zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 12:11:41 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři