Francouzské brambory
Ingredience
1 kg brambor
6 špekáčků
1 - 2 cibule
3 - 4 nakládané okurky
4 vejce
1 dl mléka
sůl
mletý pepř
olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a nakrájíme na kousky. Pekáč vymažeme olejem, rozložíme do něj polovinu pokrájených brambor. Osolíme. Špekáčky nakrájíme na kostičky a rozložíme na brambory. Cibuli a okurky pokrájíme nadrobno a nasypeme na špekáčky. Přikryjeme druhou polovinou brambor, opět lehce osolíme. Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme asi 30 minut.
Podobné recepty:
Kari špagety,
Marinovaná vepřová panenka ,
Domácí šunka,
Moravští vrabci,
Ildinčina klobásovka,
Gyros řízky,
Vepřová roláda,
Vepřový tokáň ,
Zapékané kotlety se sýrem,
Pikantní omeleta,
Kotlety po maďarsku,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Azu,
Pikantní vepřové kotlety ,
Vepřové kousky v těstíčku,
Kotlety po židovsku,
Nadívaná vepřová pečeně,
Kotlety v zelenině,
Roláda z bůčku,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.