Francouzské brambory
Ingredience
1 kg brambor
6 špekáčků
1 - 2 cibule
3 - 4 nakládané okurky
4 vejce
1 dl mléka
sůl
mletý pepř
olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a nakrájíme na kousky. Pekáč vymažeme olejem, rozložíme do něj polovinu pokrájených brambor. Osolíme. Špekáčky nakrájíme na kostičky a rozložíme na brambory. Cibuli a okurky pokrájíme nadrobno a nasypeme na špekáčky. Přikryjeme druhou polovinou brambor, opět lehce osolíme. Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme asi 30 minut.
Podobné recepty:
Marinovaná játra,
Řízky naruby,
Pečeně se švestkami,
Zázvorová vepřová pečeně,
Kari špagety,
Maso pečené v zelí,
Marinovaná vepřová panenka ,
Vepřový pilaf,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Plovdivské maso,
Klobásy v bramborovém těstě,
Maso na cibuli,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Párky v županu,
Pikantní maso,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Žraločí ploutve,
Vepřová žebírka,
Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš,
Vepřové kotlety na jablkách ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.