Athénská jehla
Ingredience
400 g vepřového libového masa
1 lžíce koření gyros
1 lžíce oleje
sůl
máslo
2 cibule
2 papriky
slanina
hladká mouka
2 rajčata
1 citron
Postup
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji. Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je. Jehly přeléváme podušenými rajčaty, zdobíme plátkem citronu a podáváme s rýží nebo bramborami.
Podobné recepty:
Maďarské pikantní plátky,
Marinovaná vepřová panenka ,
Smažené špízy,
Vepřové kung-pao,
Maso podle Michala Davida,
Andulčino maso na zelenině,
Přírodní řízek s hořčicí,
Lečo s uzeninou,
Gyros řízky,
Pekingští hadi,
Kotlety Tokio,
Zapečené kotlety,
Pikantní špekáčky,
Vepřový pilaf,
Irský hrnec,
Vepřová kýta v mléce,
Zapékané kotlety se sýrem,
Vepřové karé s jablky,
Gratinované vepřové medailonky ,
Francouzské brambory,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.