Dušené plecko na smetaně
Ingredience
750 g vepřového plecka
1 cibule
1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g)
sůl
mletý pepř
7 kuliček nového koření
3 bobkové listy
větší špetka tymiánu
250 ml smetany
2 lžíce mouky
2 lžíce octa
olej
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky.
Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme maso a za častého míchání opékáme do zhnědnutí.
Osolíme, přidáme všechno koření, zasypeme zeleninou a podlijeme hrnkem vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí.
V hrnku vody rozkvedláme mouku a přes sítko přilijeme k měkkému masu. Přidáme i smetanu, promícháme a vaříme ještě asi 15 minut. Podle potřeby zředíme během vaření vodou nebo vývarem. Nakonec dochutíme solí a octem.
Vybereme z omáčky kuličky koření a bobkový list. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Masová směs v bramboráku,
Vepřová roláda,
Čínské vepřové nudličky,
Vepřová pečeně z nového hrnce,
Vepřová pečeně se sýrem,
Bratislavské plecko,
Rozmarýnové kotlety,
Vepřový pilaf,
Pařížské řízky,
Vepřové s houbami a rozmarýnem,
Pikantní masové placičky,
Fazolové chilli plecko,
Kotlety na másle s jablky,
Luxusní špekáčky,
Pečená krkovička,
Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní ,
Kotlety na šlehačce,
Vepřový tokáň ,
Bigos,
Bigos,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.