Dušené plecko na smetaně
Ingredience
750 g vepřového plecka
1 cibule
1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g)
sůl
mletý pepř
7 kuliček nového koření
3 bobkové listy
větší špetka tymiánu
250 ml smetany
2 lžíce mouky
2 lžíce octa
olej
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky.
Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme maso a za častého míchání opékáme do zhnědnutí.
Osolíme, přidáme všechno koření, zasypeme zeleninou a podlijeme hrnkem vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí.
V hrnku vody rozkvedláme mouku a přes sítko přilijeme k měkkému masu. Přidáme i smetanu, promícháme a vaříme ještě asi 15 minut. Podle potřeby zředíme během vaření vodou nebo vývarem. Nakonec dochutíme solí a octem.
Vybereme z omáčky kuličky koření a bobkový list. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Klobásové knedlíky,
Židovská jehla,
Pivovarská bašta,
Francouzské brambory,
Vepřové kung-pao,
Jižanské kotlety,
Schovančiny plátky,
Nikitin pekáček ,
Vepřové kostky se zeleninou,
Jazyk v pikantní omáčce,
Pařížské řízky,
Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní ,
Špekáčky v leču se sýrem,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš,
Vepřová žebírka,
Kotlety na cuketě,
Kotlety v marinádě,
Pradědovo tajemství,
Maďarské pikantní plátky,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.