Dušené plecko na smetaně

Hodnocení receptu

Ingredience

750 g vepřového plecka
1 cibule
1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g)
sůl
mletý pepř
7 kuliček nového koření
3 bobkové listy
větší špetka tymiánu
250 ml smetany
2 lžíce mouky
2 lžíce octa
olej

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky.

Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme maso a za častého míchání opékáme do zhnědnutí.

Osolíme, přidáme všechno koření, zasypeme zeleninou a podlijeme hrnkem vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí.

V hrnku vody rozkvedláme mouku a přes sítko přilijeme k měkkému masu. Přidáme i smetanu, promícháme a vaříme ještě asi 15 minut. Podle potřeby zředíme během vaření vodou nebo vývarem. Nakonec dochutíme solí a octem.

Vybereme z omáčky kuličky koření a bobkový list. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:04:23 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři