Irský hrnec
Ingredience
600 g vepřového masa (plecko, kýta)
600 g brambor
2 velké mrkve
2 velké cibule
4 stroužky česneku
sůl
tymián
drcený bobkový list
2 hrnky vývaru (i z kostky)
1 lžíce sádla
Postup
Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno. Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem. Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny. Na dno mísy (pekáče,remosky) dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tyminánem. Na brambory polovinu cibule, pak polovinu masa, posypat polovinou česneku, osolit, poprášit bobkovým listem a posypat polovinou mrkve. Všechno zopakovat. Poslední vrstvu bude tvořit třetí třetina brambor, osolených s posypaných tymiánem. Všechno zalijeme vývarem, přiklopíme a dáme péct. Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená. Opatrně se solí, vývar může být slaný.
Podobné recepty:
Domácí šunka,
Kotlety po maďarsku,
Obrácené vepřové řízky ,
Tlačenková podkova,
Atlantik,
Masová směs v bramboráku,
Pikantní maso,
Bagety s překvapením,
Sikulské kotlety,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Pikantní masové placičky,
Špaldová pizza,
Pikantní omeleta,
Diblíkův propálený chřtán,
Maďarské pikantní plátky,
Buřtsalát,
Pečené koleno,
Řízky s moravankou,
Párkový koláč,
Vepřová kýta s Mochovankou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.