Kotlety v leču

Hodnocení receptu

Ingredience

8 plátků vepřové kotlety
sůl
mletý pepřmletá paprika
hladká mouka
1 sklenice zeleninového leča (520 g)
olej
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku

Postup

Maso lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme v hladké mouce. Oklepeme a vkládáme do kastrolu nebo hlubší pánve na rozpálený olej. Z obou stran prudce opečeme a vyjmeme na talíř.
Do výpeku v pánvi nasypeme nahrubo posekanou cibuli, na plátky pokrájený česnek a osmahneme. Přidáme 1-2 lžíce mouky a usmažíme řídkou světlou jíšku. Přilijeme obsah sklenice, promícháme, přivedeme k varu, podle potřeby podlijeme vodou, vložíme do omáčky kotlety a pod pokličkou dusíme doměkka.
Podáváme s rýží, těstovinami, knedlíkem, ... co kdo rád.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:21:56 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři