Krkovička na zelí s noky
Ingredience
700 g vepřové krkovice
sůl
mletý pepř
grilovací koření
olej
2 cibule
1 menší hlávka zelí
kmín
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kořením.
Na pánvi rozpálíme olej a maso z obou stran prudce krátce opečeme. Vyndáme na talíř.
Ve výpeku na pánvi osmažíme pokrájenou cibuli.
Zelí nakrouháme a dáme do olejem vytřeného pekáčku. Posolíme, okmínujeme a posypeme osmaženou cibulí.
Na ni naskládáme opečené maso.
Trošku podlijeme, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut, pak odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí masa.
Zatímco se peče maso, připravíme noky.
Upečené maso vyndáme z pekáče. Nasypeme okapané noky a promícháme se zelím. Vrátíme maso, přikryjeme a vložíme na chvíli do teplé trouby (už nepečeme).
Podobné recepty:
Smažené klobásy,
Párkový koláč,
Kotlety v leču,
Vepřové kousky v těstíčku,
Debrecínské plátky,
Vepřové plátky s paprikou,
Košovská specialita,
Kotlety v marinádě,
Vepřové kostky se zeleninou,
Znojemské ragů,
Kotlety po židovsku,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Medailonky v bramborovém kabátku,
Čertův měšec,
Bůček na bramborách,
Vepřové kotlety v majonéze,
Kavkazská játra,
Kýta pod zeleninou,
Oběd z papiňáku,
Chudákova husa,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.