Maso pečené v zelí
Ingredience
600 g vepřového masa (plecko, krkovička)
1 velká cibule
1 menší hlávka zelí
sůl
pepř
kmín
olej
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku. Lehce osolíme a okmínujeme. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání do zezlátnutí cibule i masa. Pak obsah pánve vysypeme do pekáčku na zelí, trochu podlijeme vodou (málo, zelí pustí šťávu) a ve vyhřáté troubě upečeme do změknutí masa (asi 30 minut).
Pro milovníky knedlí: podáváme s libovolnými knedlíky, doporučuju chlupaté nebo hrnkové.
Pro milovníky těstovin: během pečení masa uvaříme 300 g těstovin (kolínka, vřetena,...) a uvařené zcezené těstoviny vmícháme do pekáče k hotovému masu a zelí.
Pro zastánce zdravé výživy: vepřové maso nahradíme kousky vykostěných kuřecích či krůtích stehen a těstoviny použijeme celozrnné.
Podobné recepty:
Pikantní ježci,
Řízky naruby,
Vepřové závitky v alobalu ,
Jižanské kotlety,
Zapečené řízky s hořčicí,
Kotlety po židovsku,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Lečo s uzeninou,
Zapékané kotlety se sýrem,
Pštrosí vejce ,
Párkový koláč,
Vepřové kostky se zeleninou,
Pikantní řízky v těstíčku,
Kotlety na paprice,
Pradědovo tajemství,
Pikantní maso,
Bratislavské plecko,
Debrecínské plátky,
Vepřové plátky s paprikou,
Párky v županu,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.