Pečené koleno
Ingredience
1 vepřové koleno
5-8 stroužků česneku
koření na vepřovou pečeni
2-3 cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
6-8 kuliček nového koření
6-8 kuliček pepře
5 malých bobkových listů
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, promícháme s hořčicí a rozložíme na pekáč.
Koleno na několika místech nařízneme až ke kosti a do celého, včetně zářezů, vmasírujeme koření a rozmačkaný česnek. Takto připravené koleno vložíme na cibuli do pekáče.
Posypeme kuličkami koření, bobkovými listy a necháme několik hodin uležet, nejlépe do druhého dne.
Podlijeme vodou asi do jedné třetiny kolene a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Asi hodinu pečeme přikryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka. Během pečení několikrát koleno otočíme a přeléváme výpekem.
Podáváme s chlebem a křenem, nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Pikantní ježci,
Pikantní maso,
Hořčičná kýta v zelenině,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Pepřové vepřové,
Pivovarská bašta,
Pradědovo tajemství,
Chalupářská bašta,
Těstoviny s játry,
Košovská specialita,
Vepřové kotlety v majonéze,
Pařížské řízky,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Andulčino maso na zelenině,
Ražniči,
Moravští vrabci,
Obrácené vepřové řízky ,
Ďábelské kotlety,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.